Afdelingsnieuws:

Lieve ribbeltjes

Het nieuwe chirojaar is gestart! Voor enkelen van jullie een eerste ontmoeting met onze chirosfeer. Na het kennismaken met elkaar en de smurfen te helpen om Gargamel en Azraeël weer goed te maken, volgen dit jaar zeker nog vele verhalen en avonturen! Bereid jullie voor op zoektocht, strijd, doorzetting, creativiteit, fantasie, samenwerking, intellect, en natuurlijk voor dit alles, beloning.

Dit jaar maken we van jullie allen echte avonturiers! Terwijl men jullie dezer dagen al snel voor de tv aantreft, zullen wij al jullie beeldschermactiviteit omzetten in fantasieachtige realiteit. Geen zorgen, je droomt het niet! Supertoffe spelletjes, avonturen buiten jullie fantasievermogen, kennismaking met nieuwe, leuke reisgenootjes, ... Dit alles staat jullie dit jaar te wachten!

Wees dus niet bang om jullie fantasie te laten lopen, wij zullen jullie de creatieve conditie brengen die vereist is om jullie gekke gedachten bij te houden! Wij zien het alvast helemaal zitten! Tot zondag! Laura, Celine, Emile.

ribbels

Bekijk de rest van de foto's in ons facebookalbum!


De leiding

Laura

Hey allemaal, mijn naam is Laura. Dit jaar is mijn eerste jaar als leidster en ik ben gedropt bij de leuke ribbeltjes! Ik zie dat natuurlijk helemaal zitten en zeker met al die schattige gezichtjes die ik elke zondag zal mogen terugzien. Ik zelf zit al vanaf mijn eerste leerjaar in de chiro (duuhn), want chiro is gewoon de beste. Naast de chiro zing en dans ik ook super graag! En ja, naar school gaan, dat gebeurt ook nog. En vanaf dit jaar doe ik dat in Gent. Dit was mezelf in het kort voorgesteld, maar ik leer jullie allemaal zeker nog beter kennen. Groetjes, Laura.

Celine

Ik ben Celine Devos, dit jaar is mijn tweede jaar als leiding bij de ribbels. Ik zit al zo lang in de Chiro als ik mij kan herinneren en ik speel ook volleybal.

Emile

In een land hier héél ver vandaan leefde er een koning. Die koning was heel lief voor zijn volk. Zijn naam was koning Emilio de vierde, de mensen in zijn land waren zo gelukkig. Iedereen leefde in vrede en er was geen ruzie in het land. Zijne majesteit was ook een speciale koning, want hij was niet alleen koning maar ook leerkracht in het middelbaar. Hij was een leerkracht die met veel passie economie en geschiedenis gaf aan zijn leerlingen. Ook was hij de beste leider in de plaatselijke jeugdvereniging. De koning had één probleem: hij kan niet tegen personen die mensen pesten, daarom is pesten in zijn koninkrijk bij wet verboden. Zijne majesteit kookt zelf ook heel graag, hij is daarom ook soms kok van beroep. Eén keer per jaar op 8 april is het groot feest in zijn koninkrijk en dan dansen en zingen alle mensen tot laat in de avond. Het is dan ook de verjaardag van de koning, op die dag krijgen alle inwoners gratis het favoriete maaltijd van de koning: frietjes, pizza of spaghetti. De koning controleert ook alle zaken omtrent centjes en geld. In zijn land is er nooit oorlog want zijn buren zijn bang van zijn enorm leger en zijn goede kennis van zwaardvechten. Driemaal hoera voor de lieve koning Emilio "hoera, hoera en hoera", Lang leve koning Emilio de vierde!

Copyright © ChiroKnipoog - CeeKay